Aanvraag district licentie

Sinds 2016 kan je de districtslicentie/sportpas niet meer aanvragen via een club als MC-Lidu. De aanvraag gaat voortaan direct naar www.knmv.nl en daar log je in op “mijn knmv”. Hier geef je ook aan via welke club je de sportpas aanvraagt in jou geval (MC-Lidu, clubnummer 1037).

De aanvraag gaat volledig digitaal en je kan direct betalen via I-deal. Na het invullen krijg je een bevestiging van de KNMV. Die kun je samen met je legitimatie laten zien en dan kun je direct rijden. Mochten er medische problemen ingevuld zijn dan gaat je aanvraag eerst langs de medische commissie en dan kan het wat langer duren voordat je de sportpas ontvangt.

MC-Lidu is vanuit oorsprong een KNMV-baan, sinds 2013 zijn wij zowel KNMV als MON baan. Een district licentie/sportpas is een verzekering. Iedereen die geen KNMV startbewijs of MON startbewijs heeft moet een district licentie / sportpas hebben om te mogen rijden op de banen. Met een district licentie/sportpas kun je trainen op banen die aangesloten zijn bij de KNMV, clubwedstrijden meerijden op KNMV banen en de DMX wedstrijden (Zuid) meerijden.

Attentie: MON rijders kunnen ook voor kiezen om toch een district licentie aan te willen vragen, omdat ze ook op banen willen rijden die alleen KNMV lid zijn en MON rijders nog niet toestaan (MON verzekerd alle rijders ook op KNMV banen alleen de KNMV is hier nog niet duidelijk in, kijk hiervoor op de site van de KNMV of MON daar staat meer informatie hierover).

Rijders van ander bonden in Nederland en Buitenland, moeten ook een district licentie/sportpas aanvragen om op onze baan te kunnen rijden.

De licentie vraag je zelf elk jaar opnieuw aan!